Loading...

Karneváli hangulat

A karneváli hangulat a pompa és a csillogás jegyében születik. A sokszínű öltözet, a magával ragadó díszes dekor, a gólyalábas akrobaták jelenléte igazi karneváli hangulatot kölcsönöz az estének. Továbbá a rendezvényt megfűszerezik brazil tánc show elemek és különleges színes italok kavalkádja, valamint az a titokzatosság, hogy nem tudhatjuk, ki rejtőzik a maszk mögött.

A karnevál szó a latin carne vale kifejezésből ered (a.m. búcsú a hústól), bár ezt senki nem gondolná, ha látja a négy napos rendezvény során azt a rengeteg elővillanó bőrfelületet.

A karnevál megtartása az ókorba nyúlik vissza. Az ókori görögök minden tavasszal ünnepséget rendeztek a bor istene, Dionüszosz tiszteletére. A rómaiak átvették ezt a szokást: ők Bacchus, a boristenük tiszteletére megtartották a Bacchanaliát, valamint a Saturnaliát is, amikor a szolgák részeg tivornyázás keretében ruhát cseréltek uraikkal. A középkorban a keresztény egyház megpróbált elfojtani minden ilyen pogány szertartást, és inkább a húsvét előtti 40 napos nagyböjt első napját szerették volna megünnepelni a farsanggal. Ez azonban nem úgy vált be, ahogy arra az egyház számított: a farsang az egy héten át tartó evés-ivás, mulatozás és a zene ünnepe lett.